Login
Parcări plata orară
Portal Primaria Cluj-Napoca > Serviciul Parcari > Parcări plata orară

Metode de taxare pentru parcările în regim plata orară

          Taxa de parcare se poate achita prin: tichete de parcare răzuibile procurate din reţeaua de distribuţie semnalizată, tichete de parcare eliberate de aparatele de taxare automată, tichete eliberate de casele automate de plată, abonamente şi cip-carduri (se încarcă cu valoarea dorită de utilizator) eliberate de la ghişeul Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor, str. Moţilor nr. 7 şi mesaj text(sms).

          Sunt instrumente de plată  pentru parcări de scurtă durată (30 minute, 1 oră, 2 ore pentru Zona I şi 1 oră, 2 ore, 4 ore pentru Zona II) concepute astfel încât să poată fi utilizate în regim de autotaxare şi unică folosinţă. Pot fi procurate din reţeaua comercială sau de la persoane autorizate. Sunt tipărite în regim de securitate şi înseriate în regim special. În funcţie de perioadă de taxare, tichetele răzuibile au culori diferite, astfel:

portocaliu - valabil 30 de minute în zona I/valabil 1 oră zona II,

gri - valabil 1 oră zona I/2 ore zona II,

galben - valabil 2 ore zona I/4 ore zona II,

           Abonamentele de parcare - sunt instrumente de plată pentru intervale de timp mai mari (minim 1 lună) şi se eliberează de la ghişeele Serviciului Parcări, de pe str. Moţilor, nr.7.

           Sunt valabile în zona II tarifară, cu excepţia abonamentului de riverani persoane fizice care este valabil şi în zona I.

           Vignietă, ştanţată cu numărul de înmatriculare şi perioada de valabilitate se plasează la vedere, pe parbriz.

           La eliberarea abonamentelor pentru parcările cu plata orară, beneficiarul va prezenta, în original, cartea de identitate/buletinul de identitate şi certificatul de înmatriculare al autoturismului..

           În funcţie de tipul utilizatorului, persoana fizică sau juridică, se aplică tariful corespunzător.

           Pentru autovehiculele deţinute în sistem leasing, beneficiarul va prezenta contractul de leasing din care să rezulte utilizatorul.

           Abonamente de parcare de tip riveran - zona centrală plata orară - se eliberează doar pentru perosoanele fizice. Beneficiarii vor prezenta cartea de identitate/buletinul de identitate cu domiciliul stabil/reşedinţa în apropierea parcajului  străzii de reşedinţă şi certificatul de înmatriculare din care să rezulte calitatea de proprietar sau de utilizator. Se aprobă maxim două abonamente de tip riveran pe unitate locativă.

           Pentru abonamentele de tip riveran se aplică o reducere de 50% din tarif. Sunt valabile doar pe strada pe care solicitantul are domiciliul sau reşedinţa.

           Abonamente transmisibile - se eliberează pentru persoane fizice şi persoane juridice şi pot fi transmise de la un autovehicul la altul, nu se eliberează  pentru zona I tarifară.

           Tichete eliberate de casele automate de plată - în parcări închise cu bariere (P-ţa Unirii, P-ţa Cipariu, P-ţa Mihai Viteazu), demisol parking Băişoara, demisol II parking Primăverii, parking Moţilor.

           În parcările închise cu bariere plata se face exclusiv la casele automate de plată.

           Abonamentele şi mesajul text (sms) nu sunt instrumente de plată valabile în aceste locaţii.

           Plata parcării prin mesaj text (sms)

           Inainte de ocuparea locului de parcare sau în maxim 5 minute de la oprire utilizatorul  are obligaţia de a achita contravaloarea timpului de parcare prin transmiterea unui mesaj text (sms) de pe telefonul mobil la numărul 7420 valabil în Vodafone, Orange, Telecom, Digi Mobil.   

         pentru zona I,  


OPŢIUNE DE PLATĂ

TARIF TVA INCLUS

TEXT SMS 7420

30 MIN

 2 LEI

403 NR. MAŞINĂ

1 ORĂ

 5 LEI

404 NR. MAŞINĂ

2 ORE

 10 LEI

405 NR. MAŞINĂ


           pentru zona I


OPŢIUNE DE           PLATĂ

TARIF TVA INCLUS

TEXT SMS 7420

1 ORĂ

 2 LEI

407 NR. MAŞINĂ

2 ORE

 5 LEI

408 NR. MAŞINĂ

4 ORE

 10 LEI

409 NR. MAŞINĂ       Beneficiarul va primi ulterior un mesaj de confirmare a efectuării plăţii, care cuprinde costul staţionării, zona tarifară, ora şi minutul la care expiră timpul de parcare.

        În cazul în care utilizatorul va trimite prin mesaj un număr de înmatriculare într-o formă greşită, va utiliza un număr de telefon corespunzător altei zone tarifare decât cea în care a parcat sau nu va primi mesajul de confirmare a plăţii, va fi pasibil de plata amenzii pentru neplata parcării de către agenţii constatatori ai Direcţiei Poliţia Locală.

         Tarifele aplicate pentru plata parcării prin trimiterea unui mesaj text (sms) de pe telefonul mobil sunt similare cu tarifele anuale stabilite prin hotărâri ale Consiliului Local la care se adaugă costul mesajului iniţial.

          Mesajele transmise consecutiv se cumulează, durata validă a parcării fiind suma duratei sms-urilor trimise.

          Există un număr de telefon pus la dispoziţia utilizatorilor pentru informaţii suplimentare-infoline 0364710140.

          Incadrarea străzilor din zona centrală pe zone tarifare, respectiv străzile aferente Zonei I şi străzile aferente Zonei II

   ZONA I

    Străzile: Baba Novac; Bolyai; Emmanuel de Martonne; Emil Isac; Eroilor; I.C.Brătianu; Iuliu Maniu; Mihail Kogălniceanu; Octavian Petrovici; P-ţa Unirii; Samuil Micu; Ştefan Octavian Iosif; Hermann Oberth; Universităţii; Virgil Fulicea; Constantin Daicoviciu; Paul Chinezu; Vasile Alecsandri; S.Brassai; David Ferenc; Emil Zola; Gaal Gabor; Tipografiei; Cotită; Sindicatelor; Victor Babeş; Aleea Învăţătorului,;p-ţa Mihai Viteazu (parking cu bariere); Argeş; P-ţa Stefan cel Mare; Clinicilor; P-ţa Avram Iancu.  

     ZONA II

      Străzile : Observatorului-carosabil; Berăriei; Mamaia; Calea Dorobanţilor; Crişan, Deva, Dragălina-Camera de Comerţ şi Industrie;  Aviator Bădescu; Remetea; Acad. David Prodan, Emil Racoviţă; B.P. Hasdeu; Nicolae Bălcescu; 21 Decembrie 1989; Parking B.R.D.; Bariţiu;  Cardinal I. Hossu; Horea; Parking Opera Maghiară; parking Moţilor; Republicii; Iaşilor; P-ţa Cipariu (parking cu bariere); Avram Iancu; Bisericii Ortodoxe, Decebal; Traian; Dacia;  Constantin Dobrogeanu-Gherea; Mihai Eminescu; Pavel Roşca; Petofi Şandor; Piteşti; Frederic Joliot Curie, Ploieşti; Năvodari; Gheorghe Marinescu; Arany Janos; Cişmigiu; Nuferilor; Traian Moşoiu; Rubin Patiţia; George Coşbuc; Păstorului; Croitorilor; Ceahlău, Oţetului; Moldovei; Cireşilor; Haiducului; Andrei Mureşanu; Nicolae Titulescu; Bucureşti; Calea Floreşti; C.Brâncuşi (tronsonul cuprins intre N.Titulescu şi S. Albini);


Reţea distribuţie tichete răzuibile

Nr.Ord.

Firma

Adresa

1

PRAGMATIC TCV

HOREA 78

2

MINANCA

HOREA 67-73

3

NATURLAND

CLINICILOR

4

CTP

17 CHIOŞCURI ZONA CENTRALĂ

5

TASS-STAT

REPUBLICII 13

6

ELECTROMECANICA

BABA NOVAC 21

7

ALURE TRADE

G-RAL TRAIAN MOSOIU

8

CORAMET

HOREA 24

9

REVITAL

GHE. BARITIU

10

RENANDI

EROILOR 12-14

11

CRISTALDA

GHE.BARITIU 8

12

CRISTALDA

EROILOR 35

13

CRAMA NOASTRA

I.C.BRATIANU

14

DAN MAGDUN

PLOIESTI 17

15

TRIFU SRL

AVRAN IANCU 20

16

SDILMAR

MOTILOR 41

17

RAY COM

B-DUL 21 DECEMBRIE -SORA

18

BRIANDRA

CLINICILOR

19

FREDA DECOR

I.MANIU 5

20

MOTO UNELTE COMSERV

HOREA

21

AME MERKET

EMIL ISAC

22

RAGUSA

EROILOR

23

NAPOCOM

IULIU MANIU 16

24

PENSIUNEA POPAN

MARINESCU 9

25

PFA PURCEL IOANA

A.IANCU 20

26

FARM REMEDIUM

I.MANIU

27

ZETA CAFE

PETROFI SANDOR

28

MALBURN MAB

EROILOR

29

STUDIO SKY

EMINESCU

30

RED TULIPA

HOREA 50

31

FILOTIM MAG

R.PATITIA 11

32

FLORARIA KAROLINA SRL-D

O. PETROVICI 18, AP.9

33

RENANDI

EROILOR

34

NANATICHNALOGY

REPUBLICI

35

AQUA FARM

21 DECEMBRIE

36

TEODORA ADA

CROITORILOR

37

TRAVIS MIRA

P-TA A.IANCU-STATIA 3 TEATRU-MAGAYIN ALIMENTAR

38

SIEPCOFAR (FARNACIA DONA)

REPUBLICI 19

40

NELBO TEHSHSRE

O.PETROVICI

Parcări plata orară